OPERA2DAY

zaterdag 25 mei 2019

Opera Melancholica: Kaartverkoop van start

Opera Melancholica: Kaartverkoop van start

In seizoen 2019-2020 toert OPERA2DAY door Nederland en België met Opera Melancholica. De kaartverkoop is in alle theaters gestart.

In deze nieuwe voorstelling dompelt OPERA2DAY je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen je mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher – deze fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass krijgt in onze voorstelling zijn Nederlandse première.

Bedwelmende visioenen
We lichten de schedel van Roderick, en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam. 

Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van OPERA2DAY komen in Opera Melancholica samen. Hamlet was een psychologische thriller. In Dolhuys Kermis brachten we in 2013 op locatie een psychiatrische inrichting tot leven, volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar. Al eerder overschreden we de grens van het onbewuste, toen nog onbewust frivool, in Dr. Miracle’s last illusion, volgens de Volkskrant ‘artistieke fusion van hoog niveau’.

Opera Melancholica gaat op woensdag 29 januari 2020 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer informatie en tickets

vrijdag 24 mei 2019

Amadeus in 70 theaters door heel Nederland

Amadeus in 70 theaters door heel Nederland

De Theateralliantie, Het Nationale Theater en OPERA2DAY presenteren Amadeus, een gloednieuwe muziektheaterversie van Peter Shaffers beroemde toneelstuk.

Wanneer de jonge, onconventionele Mozart in Wenen verschijnt aan het hof van de Keizer, raakt de vaste hofcomponist Salieri gegrepen door jaloezie: de inspiratie waar hij vergeefs naar zoekt, moet God aan Mozart royaal hebben geschonken. Amadeus wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard als Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de 9 castleden verschijnen op het toneel 40 koorleden – in elke stad een ander koor – en een door OPERA2DAY gecast liveorkest. Hernán Schvartzman, muzikaal leider van OPERA2DAY, is verantwoordelijk voor de muziek. Daniël Hamburger arrangeerde Mozarts composities en Lucie Chartin schittert als sopraan. Dit trio werkte eerder samen aan OPERA2DAY's Hamlet en Dr. Miracle’s last illusion.

Amadeus gaat op zaterdag 15 juni 2019 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer informatie en tickets

 

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant