OPERA2DAY

vrijdag 5 juli 2024

Positief advies gemeente Den Haag en Fonds Podiumkunsten

Positief advies gemeente Den Haag en Fonds Podiumkunsten

Na ons meest omvangrijke seizoen ooit, met een prachtige finale in Leipzig, was het bijna tijd om je een goede zomer toe te wensen. Maar die zomer kon pas echt beginnen na het bekendmaken van de adviezen over ons meerjarenbeleidsplan voor de kunstenplanperiode 2025 - 2028 bij de gemeente Den Haag en het Fonds Podiumkunsten. Een spannend moment voor ons, en voor alle collegagezelschappen in de hele sector.

Positieve beoordeling

Ons meerjarenbeleidsplan 2025 - 2028 is positief beoordeeld door de adviescommissies. De adviescommissie van het Fonds Podiumkunsten is 'overtuigd van het vakmanschap van OPERA2DAY', terwijl de adviescommissie van de gemeente Den Haag 'enthousiast' is over de 'heldere uitwerking van de artistieke visie'.

'Hoog uitvoeringsniveau'

Het Fonds Podiumkunsten beoordeelt de artistieke kwaliteit van OPERA2DAY als ruim voldoende. '[De adviescommissie] kent Hernán Schvartzman als een muzikaal leider met veel kennis van de verschillende muzikale stijlen die ten grondslag liggen aan het werk van het gezelschap. Serge van Veggel heeft als regisseur zijn sporen ruimschoots verdiend in het muziektheater.' De producties van OPERA2DAY hebben 'een hoog uitvoeringsniveau' en worden gekenmerkt door een 'duidelijke eigen signatuur'.

Maatschappelijke thema's

OPERA2DAY realiseert 'met veel vakbekwaamheid grootschalige en complexe producties', aldus de Haagse adviescommissie, waarin 'relevante verhalen [...] maatschappelijke thema's voelbaar kunnen maken', die 'zeer succesvol [zijn] in het bereiken van een breed en divers publiek'. Daarin is OPERA2DAY 'vernieuwend door het toevoegen van andere kunstdisciplines, het doortrekken van de opera naar de foyer en de manier waarop het publiek bij de voorstellingen wordt betrokken'.

Laat het doek niet vallen: doe mee!

Ook voor bijna alle partners met wie OPERA2DAY in de komende periode wil gaan samenwerken was er goed nieuws. Maar in de sector zijn er ook helaas veel partijen die geen middelen kregen toebedeeld, zelfs vaak met een positieve beoordeling. Om hen te steunen en de overheid te motiveren om deze gezelschappen alsnog te ondersteunen, is de campagne opgezet Laat het doek niet vallen. Je kunt daar de petitie ondertekenen om hen te ondersteunen, wat we van harte willen aanbevelen.

  • '

    OPERA2DAY’s production is a triumph of the imagination over limited resources

    '
  • Opera Today
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger