OPERA2DAY

dinsdag 21 november 2023

Kaarten J.S. Bach - de Apocalyps op Bachfest Leipzig nu te koop

Kaarten J.S. Bach - de Apocalyps op Bachfest Leipzig nu te koop

Kaarten voor de twee uitvoering van J.S. Bach - de Apocalyps op het vermaarde Bachfest Leipzig, op 10 en 11 juni 2024, zijn vanaf nu te koop. Afgelopen week zijn in ons thuishonk Concordia CC in Den Haag de repetities begonnen. Op woensdag 17 januari gaat de voorstelling in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarna volgt een tournee langs de grote Nederlandse zalen, van Amsterdam tot Nijmegen en van Breda tot Groningen. Met nog een paar maanden te gaan, zijn de voorbereidingen in volle gang.

Als je hoort hoe dramatisch en emotioneel de muziek van J.S. Bach is, kun je je voorstellen dat hij een fantastische operacomponist zou zijn geweest. Dat was er ook bijna van gekomen. Uitgedaagd door die gedachte creëerden OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging ‘de opera die Bach nooit schreef’: J.S. Bach - De Apocalyps. Met succes. “OPERA2DAY, once again, has contrived a brilliant new opera” schreef een Engelse recensent. “Een volbloed opera” (NRC) die “volledig past in de traditie van OPERA2DAY” (Place de l'Opera). 82% van het publiek gaf vijf sterren en de voorstelling werd uitgenodigd voor het gerenommeerde internationale Bachfest Leipzig. Vanaf januari te zien in de Nederlandse theaters. 

Jan van Leyden

De opera vertelt het waargebeurde verhaal van Jan van Leyden. Deze acteur, kroegbaas en kleermaker werd in de zestiende eeuw leider van een beweging die verkondigde dat de wereld ten onder zou gaan. Een heilstaat werd opgericht. Die radicaliseerde en werd tot dictatuur. We volgen Jan van zijn aanvankelijke bevlogenheid, via zijn even flamboyante als meedogenloze koningschap tot aan zijn laatste biecht in een dodencel. We beleven daarmee van binnenuit hoe de tijdloze mechanismen van populisme, polarisatie en radicalisering hun werk doen.

Bach als nooit tevoren

Met indringende, overrompelende en emotionele muziek van Bach komt het verhaal tot leven. Scenarist en regisseur Serge van Veggel maakte het werk met librettist Thomas Höft en barokspecialist én modern componist Panos Iliopoulos tot een ware doorgecomponeerde opera. Dankzij een meeslepende en grootse enscenering, een voortreffelijke cast en het koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Hernán Schvartzman, zal Bach zal te horen én te zien zijn als nooit tevoren.

Start kaartverkoop

De theaters publiceren in mei en juni hun volledige programma, en dan start ook de kaartverkoop. Een overzicht van alle data vind je in onze speellijst. Daar vind je meteen een link naar de kaartverkoop. 

Bekijk hier de trailer:

 

  • '

    OPERA2DAY’s production is a triumph of the imagination over limited resources

    '
  • Opera Today
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger