OPERA2DAY

woensdag 3 juni 2020

Terug het theater in met La Voix humaine en Quarantaine

Terug het theater in met La Voix humaine en Quarantaine

Eenzaam in haar kamer heeft een vrouw een live videochat met haar ex - hij zal de volgende dag gaan trouwen met een andere vrouw. Zij is wanhopig en doet een laatste poging de breuk tussen hen te lijmen. Hij is zwak. Hij liegt. Zij weet dat. Onvermijdelijk koerst ze af op het verlies van haar relatie.

OPERA2DAY, LEKS compagnie & Classical NOW presenteren:
aangrijpende en zeer actuele solo van mezzosopraan en performer Ekaterina Levental

De relatie die verloren gaat in La voix humaine lijkt bijna symbool te staan voor wat we ervaren in deze coronatijd, waarin we de anderen, onze geliefden, familie, vrienden, collega’s, alleen nog ervaren als postzegeltjes op een beeldscherm. Whatsapp beeldbellen, Facetime, Messenger rooms, Zoom en MS Teams vormen nu het platform waarop het menselijk contact zich afspeelt. De isolatie en het machteloos reiken voorbij de camera, wordt sterk voelbaar bij de vrouw in het stuk, die moederziel alleen in haar kamer houvast en bevestiging zoekt in een virtuele realiteit.

We vroegen LEKS Compagnie om hun eerdere bewerking van deze opera in één acte aan te passen aan de huidige ontwikkelingen. OPERA2DAY, muziektheaterfestival Classical NOW! en LEKS Compagnie brengen La voix humaine en quarantaine geheel volgens de richtlijnen van het RIVM: zangeres Ekaterina Levental beweegt in haar eentje op het podium en de toeschouwers zitten 1,5 meter proof in de zaal.

Vanaf vandaag kun je kaarten kopen voor deze opera, die op donderdag 2 en vrijdag 3 juli te zien is in Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In eerste instantie slechts 30 kaarten per voorstelling, maar als de RIVM richtlijnen het toestaan hopen we het op te kunnen hogen naar 100 bezoekers per avond. Houd onze website en socials in de gaten voor updates rondom dit project.

  • '

    It is hard to think of an opera company less conventional than OPERA2DAY

    '
  • Opera Now
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger