OPERA2DAY

Hernán Schvartzman

Hernán Schvartzman

Muzikaal Directeur

Hernán Schvartzman heeft gewerkt met ensembles als Vox Luminis, ASKO|SCHOENBERG, Nederlandse Bachvereniging,  Gelders Orkest, Dortmunder Philharmoniker, het orkest van de Oude Muziek-afdeling van het Koninklijk Conservatorium,  New European Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Nederlands Radiokoor, Capella Amsterdam en Tetraktys.

Hernán is de muzikaal leider van de Nederlandse stichting OPERA2DAY en werkt als gastdirigent voor andere gezelschappen als Juventus Lyrica, Muziektheater Transparant, Nederlandse Reisopera en Monteverdi Festival di Cremona. Zijn operarepertoire bestaat o.a. uit: Mozart-Da Ponte trilogy, Zauberflöte (Opera van het jaar 2013 in Argentinië), Cherubini’s Médee, Charpentier’s La Troupe d’Oprhée (Opera van het jaar 2014 in Nederland), een wereldpremière van Tsoupaki's Mariken in de tuin der lusten, Gluck's Orfeo ed Euridice, Monteverdi’s l’Orfeo, Rossini’s Le Comte Ory en Thomas’ Hamlet (genomineerd voor de VSCD-prijs 'Ovatie 2018').

Hernán Schvartzman behaalde cum laude zijn master orkestdirectie en oude muziek operadirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn docenten waren Jac van Steen, Kenneth Montgomery, Jos van Veldhoven, Ton Koopman, Reinbert de Leeuw, Peter van Hegyen en Michael Chance.

Hernán maakte onderdeel uit van de selectiecommissie voor de “Composers Showcase”, georganiseerd door de  BBC National Orchestra of Wales (BBC NOW), waar hij prijswinnende kamermuziekstukken opnam met de houtblazers van de BBC NOW. Hernán geeft les in "Ensemble Leading" aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en was de hoofdadviseur klassieke muziek van het Argentijnse Ministerie van Cultuur voor de opening van het Centro Cultural Kirchner, waar hij bovendien masterclasses gaf aan Argentijnse dirigenten, samen met het Argentinean National Youth Orchestra.

Hernán Schvartzman ontving de prestigieuze “Huygens” Scholarship, toegekend door het Nederlandse Rijk, en werd ook uitgeroepen tot “Musical Top Talent”, “Creative top Talent” en “Cultural ambassador of the City” door de Gemeente Den Haag.

Hernán werd genomineerd tot Best Argentinean Conductor of the Year 2014 door de Argentinean Association of Musical Reviewers.

  • '

    Hier werd Musiktheater wirklich das, was es eigentlich sein soll: Mehr als die Summe aller Bestandteile

    '
  • O-TON
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger