OPERA2DAY

Viideoregistraties van onze producties

Op deze pagina een overzicht van de registraties van onze producties, die verkrijgbaar zijn op dvd. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar info@opera2day.nl met de titel en het aantal exemplaren. De dvd's kosten € 10 per stuk. 

VIVALDI - DANGEROUS LIAISONS

In 2019 ging de 'nieuwe barokopera' Vivaldi - Dangerous Liaisons in première. OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging brachten het beroemde verhaal van Les Liaisons Dangereuses op de schitterende muziek van Antonio Vivaldi. De felle emoties uit het verhaal van Choderlos de Laclos krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Nederlandse Bachvereniging. Met nieuw gecomponeerde recitatieven van de Italiaanse componist en barokspecialist Vanni Moretto werd het werk tot een eenheid gesmeed. Een feest voor oog en oor!

Subtitels: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 130 min
Achtergronden bij het project klik hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door alle donateurs via https://www.voordekunst.nl

Hamlet

In 2018 presenteerden OPERA2DAY en het New European Ensemble Hamlet, een ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas en een psychologische thriller zonder weerga. De Franse componist baseerde zijn meesterwerk op Shakespeare’s beroemde toneelstuk en schreef met Hamlet een van de geliefdste opera’s van zijn tijd. In een nieuwe, compacte versie lieten we opera en film samensmelten, om diep te kunnen doordringen in de gedachtewereld van de hoofdpersoon.

Hamlet heeft alles wat je van een operaversie van Shakespeare’s toneelstuk mag verwachten. Het hof van koning Claudius verschijnt in al zijn decadentie op het toneel. We kunnen meeleven met de innerlijke strijd van de titelheld en huiveren bij de geestverschijning van zijn vermoorde vader. Bij de waanzinsscènes met Ophélie klinkt zeldzaam ontroerende muziek. Hamlet is voor zowel iedere opera- als Shakespeareliefhebber een ware ontdekking.

Subtitels: Nederlands, Engels
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 139 min
Achtergronden bij het project klik hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door alle donateurs via www.voordekunst.nl

DR. MIRACLE'S LAST ILLUSION

dvd

We volgen de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle. Hij betovert in zijn rondreizend theater het publiek met ogenschijnlijk luchtig variété. Hij stelt de zwaartekracht en andere natuurwetten op de proef. Tijdens een van zijn voorstellingen laat zijn assistente het leven door een tragisch ongeluk. Dr. Miracle raakt volledig bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar het eeuwige licht. Hij wordt overvallen door een overweldigend verlangen om deze ervaring opnieuw te ondergaan. In zijn zoektocht neemt hij steeds nieuwe gedaanten aan, en raakt hij verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?

Subtitels: NEDERLANDS / ENGLISH
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 94 min
Achtergronden bij het project hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door

 logo

en alle donateurs via www.voordekunst.nl

 

Bewaren

Mariken in de tuin der lusten


Place de l'Opera over de registratie van Mariken in de tuin der lusten: "De opname, geregisseerd door cineaste Sonia Herman Dolz, doet het fascinerende werk van Calliope Tsoupaki volop recht." Lees hier het volledige artikel.

Mariken in de tuin der lusten is gebaseerd op het verhaal van Mariken van Nieumeghen, waarvan precies 500 jaar eerder de eerste uitgave verscheen. Het verhaal heeft in alle eeuwen niets aan kracht verloren en behoort onomstotelijk tot de canon van de Nederlandse cultuur. We volgen de nieuwsgierige maar ook kwetsbare Mariken op een reis door een duistere wereld. Ze komt daarbij intrigerende karakters tegen, zoals een feeks van een tante, een verleidelijke duivel, en een inquisitoire paus. Naar analogie met het drieluik De tuin der lusten van Jeroen Bosch (tijdgenoot van Mariken van Nieumeghen) komt ze vanuit 'De besloten hof' nabij Nijmegen terecht in 'De tuin der lusten' van het Antwerpse stadsleven, waarin ze zeven jaar lang met de duivel een uitbundig leven leidt. Uiteindelijk gaat ze op zoek naar 'Boetedoening' en eindigt vol berouw in het Wittevrouwenklooster in Maastricht. Daar leeft ze geketend en bidt om verlossing. 

Bewaren

Bewaren

Trailer Mariken in de tuin der lusten

Subtitels: NEDERLANDS / ENGLISH
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 121 min
Achtergronden bij het project hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier
 
Deze registratie werd mogelijk gemaakt door

en alle donateurs via www.voordekunst.nl

 

 

Bewaren

Bewaren

La troupe d'Orphée

OPERA2DAY stelt u voor aan La troupe d'Orphée, de rondreizende groep zangers, dansers en musici rondom de meest goddelijke zanger aller tijden: Orphée. Hoor en zie hoe hij met zijn fantastische zang de wilde dieren weet te temmen en de goden van de onderwereld weet te vervoeren. Ontmoet zijn wonderschone geliefde Euridice. Raak ontroerd door het verhaal van hun liefde, verwonderd door de toverachtige dans en meesterlijke klanken van Charpentier. Deze voorstelling is een hommage aan de tijd waarin rondreizende troupes in Europa muziektheatervoorstellingen gaven in tennis courts and stables. Eenmalig verschijnt zo’n troupe weer ten tonele, nu in de Grote Kerk Den Haag. Centraal staat daarbij het oeuvre van Marc-Antoine Charpentier. Diens zijn korte opera La descente d’Orphée aux enfers wordt omringd door speelse en energieke werken die hij schreef voor theatergrootmeester Molière. De voorstelling, een coproductie met De Dutch Don’t Dance Division werd enthousiast door de Nederlandse pers onthaald: een 'betoverend saluut' aan de troupes 'overlopend aan spelplezier', 'Een adembenemende Orphée' en 'zelden klonk oude muziek zo nieuw, kortom 'een waar mirakel'. De professioneels nomineerden, en het publiek koos de productie tot 'Opera van het jaar'.

Bewaren

Subtitels: NEDERLANDS / FRANCAIS / ENGLISH
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 115 min
Achtergronden bij het project hier
Over uitverkiezing Opera van het jaar klik hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door

Beurs Creatief Toptalent Den Haag
Alle donateurs via www.voordekunst.nl
 
 

 

Bewaren

  • '

    The company has created a 21st century recipe for opera that could almost certainly not have been imagined in any other era

    '
  • Opera Now
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger