OPERA2DAY

dinsdag 28 november 2023

Song of the dark forest in Tilburg en Utrecht

Song of the dark forest in Tilburg en Utrecht

Na de première in Rotterdam, eind oktober, is Song of the dark forest deze te zien in Tilburg (7 december) en Utrecht (10 december). Eerder al was er een voorproefje in Podium Klassiek te zien. Het is de tweede keer dat OPERA2DAY en Scapino Ballet Rotterdam samenwerken. Eerder was dat bij de spraakmakende productie Opera Melancholica (2020). Na deze voorstelling nodigde artistiek leider van Scapino Ed Wubbe regisseur Serge van Veggel uit een voorstelling te maken met vier choreografische toptalenten en het toonaangevende DoelenEnsemble, eveneens uit Rotterdam. 

Op tournee, 17 november in thuisstad Den Haag

De voorstelling is tot eind februari 2024 te zien door heel Nederland. Daarbij doen we op 17 november ook thuisstad Den Haag aan, en en spelen de voorstelling in het prachtige nieuwe Amare. In november verder ook in Breda, Drachten, Eindhoven, Assen, Haarlem, Maastricht en Amersfoort.

Vier choreografen

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen. Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Prayer for peace

Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Afgesloten wordt met het recente Prayer for Peace van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

Alle voorstellingsdata vind je in onze speellijst

 

  • '

    OPERA2DAY demonstrates that there is a brave new world of opera out there which has yet to be fashioned

    '
  • Arts Talk Magazine
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger