OPERA2DAY

dinsdag 26 november 2019

Repetities Opera Melancholica van start

Repetities Opera Melancholica van start

De repetities zijn begonnen voor Opera Melancholica, onze nieuwe productie waarmee we in 2020 op tournee gaan. Op maandag 4 november vond de kick-off plaats, met alle cast- en crewleden. Sindsdien repeteren de zangers dagelijks in onze studio op de Binckhorstlaan in Den Haag. 

De voorstelling vindt plaats in het anatomisch theater van de psyche. Daarin ontleedt de geneesheer-directeur de melancholie. Wat zich afspeelt in het hoofd van zijn patiënt Roderick Usher laat hij zien met de opera The Fall of the House of Usher. Philip Glass schreef deze meeslepende opera al in 1989, maar nog nooit werd de muziek naar de Nederlandse podia gebracht. 

Aan Opera Melancholica is lang gewerkt. Al meerdere jaren geleden begon Serge van Veggel plannen te maken. Hij vertelde tijdens de kick-off over het creatieve proces. Ook de ontwerpen voor de decors en kostuums werden onthuld. 

Na de Haagse première, in de Koninklijke Schouwburg op 29 januari 2020, is Opera Melancholica te zien door heel Nederland en in België. 

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger