OPERA2DAY

zaterdag 25 mei 2019

Opera Melancholica: Kaartverkoop van start

Opera Melancholica: Kaartverkoop van start

In seizoen 2019-2020 toert OPERA2DAY door Nederland en België met Opera Melancholica. De kaartverkoop is in alle theaters gestart.

In deze nieuwe voorstelling dompelt OPERA2DAY je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen je mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher – deze fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass krijgt in onze voorstelling zijn Nederlandse première.

Bedwelmende visioenen
We lichten de schedel van Roderick, en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam. 

Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van OPERA2DAY komen in Opera Melancholica samen. Hamlet was een psychologische thriller. In Dolhuys Kermis brachten we in 2013 op locatie een psychiatrische inrichting tot leven, volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar. Al eerder overschreden we de grens van het onbewuste, toen nog onbewust frivool, in Dr. Miracle’s last illusion, volgens de Volkskrant ‘artistieke fusion van hoog niveau’.

Opera Melancholica gaat op woensdag 29 januari 2020 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer informatie en tickets

  • '

    Op weg naar theatrale perfectie

    '
  • OPUS KLASSIEK
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger