OPERA2DAY

Figureer in 'Vivaldi – Dangerous Liaisons' in de schouwburg bij jou in de buurt!

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. In deze voorstelling komen de meest opwindende aria’s van de Venetiaanse componist samen op een nieuw libretto, gebaseerd op de roemruchte Franse briefroman Les Liaisons Dangereuses. Lees hier meer over de voorstelling.

Doe mee!

OPERA2DAY speelt in januari t/m maart 2019 een tournee van 26 voorstellingen door het hele land. OPERA2DAY biedt in totaal aan 600 enthousiaste amateuracteurs de mogelijkheid om te figureren! Iedere figurant doet mee aan één voorstelling, je kunt je dus aanmelden voor de voorstelling bij jou in de buurt. Alle data vind je onderaan deze pagina.

Als figurant heb je de rol van bediende aan het hof van de hoofdpersonages. Het verhaal speelt zich af aan de vooravond van de Franse Revolutie, waarin de invloed van de adel langzaam afbrokkelt en de middenklasse de macht grijpt. De bedienden houden de decadente wereld van de elite letterlijk en figuurlijk overeind, en zijn tijdens meerdere scènes op het toneel. De voorstelling eindigt met een belangrijke scène waarin de figuranten de Franse Revolutie verbeelden.

Wat vragen we?

* Je hebt er veel zin in om samen met ons deze voorstelling tot een groot succes te maken!
* Je bent minimaal 16 jaar oud.
* Je voelt je comfortabel op het toneel (maar je hoeft geen uitgebreide acteerervaring te hebben).
* Je fysieke conditie is in orde; je hoeft geen hindernisparcours voor ons af te leggen, maar het is wel belangrijk dat je redelijk soepel beweegt en lang in dezelfde houding kan staan/zitten.
* Je past in een kostuum XS-XXL.
* Je bent beschikbaar en aanwezig bij de voorbereidende repetitie én de voorstellingsdag – data vind je onderaan deze pagina
* Voor je deelname betaal je een bijdrage van €20,00

Wat krijg je van ons?

* De kans om een belangrijke functie te vervullen in een professionele voorstelling
* Repetities met een theaterdocent van OPERA2DAY
* Een avondmaaltijd op de voorstellingsdag(en)
* Een gezellige dag met een leuke cast en crew
* Kostuum, kap en grime door onze enthousiaste kleedsters en grimeuses
* Een programmaboek van de voorstelling
* Digitale toegang tot de registratie van de voorstelling, mits het ons lukt de opnames te financieren
* Kortingskaarten voor jouw achterban 

Aanmelden

Bekijk alle data hieronder en vul het aanmeldformulier in.
OPERA2DAY selecteert de aanmeldingen op basis van leeftijd en geslacht om een gemêleerde groep samen te stellen. Er zijn geen specifieke wensen qua uiterlijkheden.
Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met coördinator Mieke van der Ven: meedoen@opera2day.nl / 06-23365583

Data

Iedereen die zich aanmeldt, kan meedoen aan één voorstelling. Je komt een aantal dagen van te voren een avond repeteren. Meestal is dat in het theater waar ook de voorstelling plaatsvindt, in een enkel geval op een locatie in de buurt. Daarnaast word je op de voorstellingsdag halverwege de middag in het theater verwacht voor verdere voorbereiding. Hieronder vind je alle speelsteden, voorstellings- en repetitiedata op een rijtje.
Er zijn een aantal gelegenheden waarbij er vaker dan één keer gerepeteerd wordt, of waarbij er meer dan één voorstelling gespeeld wordt. Deze worden met een voetnoot nader toegelicht.


[1] Omdat het de allereerste voorstelling is, spelen deze figuranten de generale (zonder publiek) op 12 januari en de try-out (met publiek) op 13 januari. Exacte tijden volgen, maar zijn ongeveer: 12 januari 11.00-22.30uur, en 13 januari 12.00-18.00uur. Er is geen aparte repetitieavond.

[2] Het betreft hier de voorpremière en de première, waarbij dezelfde groep figuranten op het toneel staat. Van deze groep vragen we bovendien vaker te komen repeteren tijdens de montageperiode in Theater aan de Schie (Schiedam), zodat de regisseur met deze groep zijn ideeën kan uitproberen, bijschaven en perfectioneren. Exacte repetitietijden volgen, maar zijn ongeveer: maandag 7 januari 19.00-22.00uur (Den Haag), dinsdag 8 januari 18.00-22.00uur (Schiedam), woensdag 9 januari 19.00-22.00uur (Schiedam), donderdag 10 januari 17.00-22.00uur (Schiedam, met maaltijd), vrijdag 11 januari 17.00-22.00uur (Schiedam, met maaltijd). Voor de voorstelling op woensdag 16 januari wordt je om 14.30uur in het theater verwacht. De tijd van donderdag 17 januari wordt later vastgesteld.

[3] OPERA2DAY wil graag een HD-registratie van de voorstelling maken die als online streaming en op DVD wordt uitgegeven. Via crowdfunding gaan wij deze opnames proberen te financieren. Als we hierin slagen worden de laatste twee voorstellingen van de tour gefilmd, en voor deze twee data willen wij graag dezelfde groep figuranten. Deze groep heeft één repetitieavond op 11 maart en speelt vervolgens twee voorstellingen, op 15 maart (aanwezig vanaf 13.30uur) en 16 maart (tijd nader te bepalen).

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant